Dostojanstvo rada u Srbiji

VIDEO K9: Povodom Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, u Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština kategorični su da u Srbiji dostojanvstven rad ne postoji.

0
115

Povodom 7. oktobra, Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada organizovao je tradicionalnu akciju u cilju podizanja svesti o položaju radnika u našoj zemlji.

Boško Petrov, saradnik za informiranje Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, obeležavanje Dana dostojanstvenog rada u našoj zemlji smatra paradoksalnim, jer, kako navodi, dostojanstvenog rada u Srbiji nema.

Epidemija korona virusa u Srbiji traje već 6 meseci, ali epidemija nedostajanstvenog rada traje godinama, kaže Petrov. Dodaje i da posledice pandemije i dalje ne osećamo dovoljno, ali da se u Sindikatu plaše masovnog otpuštanja radnika, što bi bio ozbiljan udarac i za Sindikate i privredu, ali pre svega za građane.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada radi svakoga dana tokom godine na ostvarivanju prava radnika na poboljšanju dostojanstvenog rada, kaže Petrov. Ističe i da se trude da pomognu svakom njihovom članu ponaosob, ali i da ostave kolektivne ugovore kojima će obuhvatiti mnoge radnike najrazličitijih struka i da u tom smislu ostvare njihova prava i poboljšaju njihov život.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.