“Došlo vreme da se Liman krsti”

VIDEO K9: Odbornici Novog Sada su na današnjoj sednici većinom glasova dali zeleno svetlo za izgradnju pravoslavnog hrama na Limanu, kao i memorijalnog centra posvećenog žrtvama racije, o čemu su proteklih dana u gradu vođena žustra stranačka prepucavanja.

0
24

Odluka o izradi plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“ u Novom Sadu – lokalitet zelene površine uz kompleks Štranda, koju su većinom glasova danas usvojili odbornici na sednici Skupštine grada, danima je glavna tema kojom se bave lokalni stranački odbori, organizacije i pokreti, udruženja građana, s obzirom da ona znači izgradnju pravoslavne crkve na tom delu Limana 2.

Reč je, prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, o livadi koja je decenijama služila sugrađana kao prečica do keja.

Ova tema, inače, bila je glavna o kojoj su raspravljali odbornici na današnjoj sednici na čijem se dnevnom redu nalazilo više od od 40 tačaka.

Predlog o izgradnji crkve su podržali i odbornici Srpske radikalne stranke, čiji je šef odborničke grupe Đurađ Jakšić, u svom obraćanju novinarima podsetio na pogrom tokom Novosadske racije u januaru 1942. godine.

S obzirom na oprečne reakcije prethodnih dana u javnosti, o ovoj temi prvo je trebalo razgovarati s građanima, smatraju u LSV koji su glasali protiv ovog predloga.

Burnu raspravu tokom sednice obeležilo je i istupanje odbornika Socijalističke partije Srbije Božidara Protića iz odborničke grupe koji je izjavio da je njegova dužnost da u lokalnom parlamentu zastupa interese građana i da je to njegov zadnji mandat u Skupštini.

Većinom glasova usvojene su i ostale tačke dnevnog reda koje su se većinom odnosile na izmene i dopune brojnih planova generalne regulacije, poslovanje gradskih komunalnih preduzeća u prošloj godini i kadrovska pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.