Dosledni u borbi protiv fašizma

VIDEO K9: Živan Berisavljević dobitnik je Nagrade „Đorđe Subotić” Saveza antifašista Vojvodine koje je danas laureatima uručilo priznanja koja dodeljuje povodom 7. jula.

0
84

U prostorijama Saveza antifašista Vojvodine (SAV) u Novom Sadu upriličena je ovog 7. jula mala svečanost povodom dva značajna datuma, Dan ustanka naroda i narodnosti Srbije u II svetskom ratu, kada je Srbija rekla “NE” fašizmu, kao i dan SAV koji je osnovan pre 6 godina.

Duško Radosavljević, predsednik SAV je naglasio da je i sama ideja ujedinjene Evrope počela da se razvija slomom fašizma i njeni antifašistički koreni su danas ne samo vidljivi, nego i opominju na put kojim treba ići.

Živan Berisavljević, dobitnik Nagrade “Đorđe Subotić” Saveza antifašista Vojvodine za 2023. godinu, dugogodišnji je društveno-politički radnik iz vremena SFRJ, ambasador u Velikoj Britaniji i dugodošnji aktivni činilac političke scene u Srbiji i Vojvodini.

Oduvek, kako je rekao, vodi borbu protiv fašističkih tendencija u svetu i u našoj zemlji suprotstavljući se, pre svega, ekspanzinističkom nacionalizmu u svom, srpskom narodu.

Godišnja priznanja Saveza antifašista Vojvodine dobili su dr Margareta Bašaragin, ugledna publicistkinja-antifašistkinja iz Subotice i
Vladislav Bata Radaković, aktivni građanski i antifašistički aktivista iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.