Dositejeve stipendije najboljim studentima

VIDEO K9: Najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu uručene su plakete i Dositejeva stipendija koju dodeljuje Fond za mlade talente Ministarstva sporta. Od ukupno 1.500 predviđenih stipendija, Dositejevu je dobilo 469 studenata.

0
217

Na platou Petrovaradinske tvrđave upriličena je svečana dodela Dositejeve stipendije i plaketa najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Od ukupno 1.500 predviđenih stipendija za studente završnih godina fakulteta, ovu nagradu dobilo je njih 469.

Ova stipendija je ujedno i podsticaj mladima da ostanu u zemlji čija su oni intelektualna budućnost naše zemlje, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, te dodao da je broj studenata kojima se dodeljuju stipendije svake godine veći za oko pedeset kao i da se nada da će taj trend biti nastavljen.

Nagrađeni studenti su dokazali da znanje nije samo ulaganje u budućnost i da su trudom i radom spremni da naprave dobar i kvalitetan iskorak u daljoj karijeri.

Stipendija Dositeja namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Konkurs za dodelu ove stipendije Fond za mlade talente Ministarstva sporta raspisuje u periodu februar- mart, a svaki stipendista dobija po 30.000 dinara mesečno u periodu od 10 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.