Doručak za roditelje i prijatelje MNRO

VIDEO K9: Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama povodom 12 godina rada i obeležavanja dobijanja Licence za rad Dnevnog boravka, održao je danas "Doručak za roditelje i prijatelje".

0
1133

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada je humanitarna, nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, koja okuplja osobe sa smetnjama u razvoju i njihove porodice.

“To je tradicija, dvanaesta godina, pripreme doručka na dan osnivanja Dnevnog boravka 16. februara. Roditelji, naravno, dolaze, mi imamo naše korisnike Dnevnog boravka koji svakodnevno dolaze. Mi imamo aktivnosti koje se sprovode zahvaljujući finansiranju gradske Uprave za socijalnu dečiju zaštitu grada Novog Sada”, rekla je dr Milka Budakov, predsednica Udruženja MNRO.

Dnevni boravak je kapaciteta za 20 korisnika, za osobe od 27 do 45 godina. Pored druženja i opuštanja, u Dnevnom boravku korisnici imaju na raspolaganju i radionice, krojačke, kulinarske, muzičke, kao i učenje veština kako da što bolje vode samostalan život. Dnevni boravak je otvoren svakoga dana od 7 do 15 časova.

“Naš Dnevni boravak za osobe stare od 27 do 45 godina je dobio licencu za rad na period od 4 godine, tako da je usluga standardizovana, kvalitet određen mora da bude zastupljen, profil osobe koji radi sa osobama koje su u našem dnevnom boravku, tako da gledamo šta je to što predstoji da uradimo na poboljšanju kvaliteta usluge koja će biti za naše korisnike”, istakla je dr Budakov.

Udruženje je dobilo licencu za rad Dnevnog boravka od strane Ministarstva rada i socijalne politike, uz obrazloženje da ispunjavaju sve uslove koji su potrebni za rad jedne ovakve institucije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.