“Doručak sa Predićem” GMS

VIDEO K9: Galerija Matice srpske je danas predstavnicima medija, uz pravi banatski doručak, predstavila svoje aktivnosti planirane u ovoj godini.

0
30

Redovna godišnja konferencija za medije Galerije Matice srpske održana pod nazivom “Doručak sa Predićem” upriličena je uz pravi banatski doručak pripremljen na jednom od poznatih.

Predstavljajući plan rada u ovoj godini, napravljen je i osvrt na uspehe postignute tokom 2022, koja je, prema rečima upravnice ove ustanove, bila posebna jer su se u njoj poklopila dva važna događaja – titula Evropske prestonice kulture Novog Sada i obeležavanje 175. godine postojanja Galerije Matice srpske.

Obeležavanje jubileja je, ipak, bio u fokusu aktivnosti GMS tokom prošle godine, u okviru kojih je priređena izložba “Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti” i program “Uroš Predić za sve”, sa monografijom, dečjom publikacijom, stripom, pokazujući da je ovaj prostor otvoren za sve uzraste, kao i za osobe sa invaliditetom.

Galerija Matice srpske je tokom 175. godina i uspešnog rada ovenčana brojnim nagradama i priznanjima, a obeležavanje svog jubileja nastavlja i tokom ove godine.

Galerija Matice srpske već 20 godina radi sa mladima i decom jer je to, kako je istakla, pravi put za osvajanje buduće publike, tako da su  za njih i ove godine planirani brojni programi i kulturni sadržaji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.