Dopuna hidrološke studije ili geometri?

VIDEO K9: U toku je izrada dopune Hidrološke studije vodotoka Dunava sa hidrografskim podacima na potezu Šodroša i Dunavca do plaže Štrand, kažu iz gradske uprave, nakon što su lokalni mediji pisali o navodnim geometrima koji mere za potrebe jedne novosadske građevinske firme na tim lokacijama.

0
28

Za potrebe izrade Plana generalne regulacije leve obale Dunava u Novom Sadu, u toku je izrada dopune Hidrološke studije vodotoka Dunava sa hidrografskim podacima na potezu Šodroša i Dunavca do plaže Štrand.

Dopuna studije se radi u cilju poboljšanja hidroloških i matematičkih modela, a vrše se i detaljna hidrološka i hidrografska snimanja korita reke Dunav.

Ovo saopštenje grada Novog Sada stiglo je nakon pisanja pojedinih lokalnih medija o zapažanjima organizatora akcije „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“ koji su na Šordošu navodno videli geometre kako premeravaju prostor za potrebe jedne građevinske kompanije.

Organizatori ove akcije se bore protiv realizacije projekta Gradske uprave “Novi Sad na vodi” jer smatraju da bi time postojeći nasipa bio pomeren duboko u korito reke, a za to je, kako oni kažu potrebna saglasnost Dunavske komisije sa sedištem u Budimpešti.

Podsetimo, udruženje 3e, Mreža inspektora Srbije i NALED lansirali su kampanju “Mesec voda” tokom koje će svi zainteresovani građani, privreda i organizacije civilnog društva moći da putem sajta jpd.rs da nominuju predloge za zaštitu vodnih resursa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.