Donirane knjige Dečijem institutu

VIDEO K9: Povom Međunarodnog dana deteta Pokrajinski obudsman je, u saradnji sa Gradskom bibliotekom, uručio paket knjiga Institutut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

0
16

Nije svačije detinjstvo isto, a brojni mališani svoje provode u bolničkom krevetu. Na Međunarodni dan deteta Pokrajinski ombudsman je, u saradnji sa Gradskom bibliotekom, paketom knjiga obradovao je decu hospitalizovanu u Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine.

U Istitutu ističu da i pored pandemije korona virusa ljudi čine dobra dela i da će mališanima ovakva donacija mnogo značiti.

Pokrajinski ombudsman ističe da je Međunarodni dan deteta podsetnik svih vrednosti zapisanih u Konvenciji o pravima deteta, a pre svega načela da sve što radimo treba da bude u najboljem interesu dece.

I tokom boravka u ovakvim ustanovama, kaže Pavlović, deca imaju pravo da nastave sa obrazovanjem i da rade na sebi.

Ovim primerom Pavlović poziva sve društveno odgovorne institutcije da na sličan način posupaju kada se radi o najmlađima i zaštiti njihovih prava, a ombudsman će, kako kaže, ovu tradicionalnu akciju nastaviti u narednom periodu i u drugim ustanovama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.