Donesen Zakon o porezu za frilensere

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Srbije usvojili su juče izmene Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, zajedno sa amandmanima koji su prethodno dogovoreni sa udruženjima frilensera.

0
10

Novim propisima koje je usvojila Skupština Srbije kroz izmene zakona o porezu na dohodak građana i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, predviđeno je, između ostalog, da  normirani troškovi, odnosno, poresko oslobođenje, bude povećano sa postojećih 43 odsto na 50 odsto, uz neoporezivi deo od 32.000 dinara mesečno, kao i da radnicima na internetu bude omogućen reprogram duga na deset godina uz upisivanje radnog staža, srazmerno uplaćenom delu obaveza, preneo je N1.

Rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu, pomeren je na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti sada dogovoreni uslovi.

Poslanici su juče usvojili i Zakon o elektronskom fakturisanju, Zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, izmeni i dopunama Zakona o osiguranju i Zakon o registru administrativnih postupaka, za koje je ministar finansija Siniša Mali u raspravi rekao da treba da doprinesu poboljšanju poslovnog ambijenta i lakšem poslovanju u Srbiji.


Poslanici su danas započeli desetu sednicu redovnog zasedanja, na čijem su dnevnom redu, između ostalog, predlozi zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi, o akreditaciji,  o sprečavanju dopinga u sportu, koji je podnela Vlada, kao i predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.