Donacije školama – ulaganje u budućnost

VIDEO K9: Učenicima novosadske Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj dobrodošla je najsavremenija laboratorijska oprema vredna milion dinara, donacija duštveno odgovorne kompanije, koja im je svečano uručena prošlog utorka.

0
507

Pet setova “LabKIT” najsavremenije opreme za izučavanje biologije, hemije, fizike i termodinamike omogućavaju srednjoškolcima Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj da, uz pomoć računara i senzora, na najefikasniji način interaktivno uče i izvode laboratorijske vežbe iz tih predmeta.

 

“Ovo što smo dobili kao donaciju iskoristićemo da unapredimo laboratorijske vežbe, da napravimo nešto što je moderno, zanimljivo i nešto što će svakako biti privlačno učenicima, kako onim učenicima koji slabije poznaju fiziku, hemiju i biologiju, dakle, tu su senzori koji se mogu koristiti i u fizici i u hemiji i u biologiji na nastavi, tako možemo iskoristiti da odemo korak dalje u pripremi učenika za takmičenje”, kaže profesor fizike Nenad Pavlović.

Učenici ove gimnazije već su osvajali brojna priznanja na svetskim naučnim takmičenjima. Nova labkit oprema koristi se na računarima i predstavlja softver koji vizuelno prikazuje promenu mernih veličina, te vodi učenike kroz predefinisane eksperimente kojih ima preko 40.

Prema rečima profesora, biće to odlična priprema i za međunarodnu diplomu.

“Naša škola sledeće godine uvodi takozvano IB odelenje, koje će slušati nastavu i polagati međunarodnu diplomu. Tako da ćemo svakako imati mnogo koristi od ove tehnologije koju smo dobili”, navodi Pavlović. 

Učenici su odmah razumeli prednosti koju im donosi nova oprema u odnosu na onu koju su do sada koristili.

 

Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj je najstarija novosadska gimnazija koja neprestano radi na osavremenjavanju svojih nastavnih procesa i dobrodošle su, kako je istaknuto, ovakve donacije društveno odgovornih kompanija koje prepoznaju da je ulaganje u obrazovanje mladih najbolja investicija u budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.