Donacije pomažu Radosno detinjstvo

VIDEO K9: Nemala sredstva donirana od strane raznih fondacija Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo iskorištena su za sanacije ili izgradnju igrališta u predškolskim ustanovama. Uskoro će biti realizovana i vredna donacija koju je ova ustanova dobila od Fondacije Novak Đoković.

0
623

Sredstva iznosu od preko 4 miliona dinara koje je za svoja dva vrtića PU Radosno detinjstvo dobila od Fondacije Novak Đoković, uskoro će biti realizovana.

“Prilazimo realizaciji za veoma kratak vremenski period. Morali smo prvo da uradimo potrebnu dokumentaciju, s obzirom da jedan od objekata, tiče se konkretno vrtića u Visarionovoj, koji nije imao upotrebnu dozvolu. Znači sređivale su se dozvole, papiri koji su neophodni. Svakako će se ta donacija realizovati, u pitanju su 4,2 miliona dinara”, rekla je Mirjana Đurđev, direktorka PU Radosno detinjstvo.

Ona je podsetila da je ista fondacija donirala igralište novosadskom vrtiću Bubamara u Čenejskoj ulici, kao i multidisciplinarno igralište za decu na Klisi, te da to nisu bile i jedine donacije ove vrste Radosnom detinjstvu.

“Isto tako i Ani i Vladi Divcu veliko hvala za njihovo veliko srce i za igrališta koja su omogućila da deca na kvalitetan način provode vreme, na vazduhu, u dvorištima. To su vrtići u Čigra u Petrovaradinu i vrtić u Narodnog fronta 42, Maslačak”, navela je Đurđev. 

Nakon završetka radova u Ulici Zlatne grede, stvoreni su uslovi i za završetak radova u vrtiću u Grčkoškolskoj ulici

“Nažalost, mi smo krenuli sa sanacijom, znate da smo morali dobiti, praktično, uslove od Zavoda za zaštitu spomenika, s obzirom da je objekat pod zaštitom države, uradili smo projekat, prošla je javna nabavka i objekat je krenuo sa sanacijom, ali nas je omela rekonstrukcija vrelovodne mreže”, rekal je direktorka. 

Sobzirom da su ovi radovi završeni, izvođač zadužen za završetak sanacije ovog vrtića može početi sa radovima, zaključila je Đurđev.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.