Donacija vlade Japana FTN-u

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu od Vlade Japana, u okviru bespovratne pomoći u oblasti kulture, dobio je donaciju u iznosu od oko 33 hiljade evra.

0
855

Učionica na Fakultetu tehničkih nauka u kojoj se uči japanski jezik u potpunosti je opremljena tehničkom opremom i nameštajem.

Na ovom fakultetu japanskom jeziku studente podučavaju nešto više od 20 godina.

“Fakultet tehničkih nauka izuzetno je zahvalan japanskoj vladi što je donirala opremanje učionice u vrednosti od 35.000 evra kompjuterima i novim nameštajem. Već decenijama se ovde izvodi nastava na japanskom jeziku, zbog čega nam je japanska vlada zahvalna, zbog čega je i dala tu donaciju”, rekao je prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a.

Mnogi studenti koji uče japanski jezik na ovom fakultetu odlaze u Japan na praksu, dodeljuju im se stipendije i odlaze na razmenu studenata.

“Ovo mi je treća poseta Novom Sadu. Oba puta u Novi Sad sam došao kako bih posetio agrokulturu, sajmove. Znam da Novi Sad nije poznat samo po agrokulturi, već i po IT i drugim oblastima. Ovaj put sam došao zbog ceremonije primoprodaje donacije japanske vlade za Novi Sad i Fakultet tehničkih nauka, donirali smo tehničku opremu i renovirali”, naveo je Đuići Takahara, ambasador Japana u Srbiji.

Vlada Japana je i tokom proteklih godina donacijama značajno pomagala u podizanju kapaciteta institucija kulture i sporta u Srbiji, a ovo je samo još jedna u nizu donacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.