Donacija respiratora KCV

VIDEO K9: Deset aparata za mehaničku ventilaciju Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu donirala je mađarska kompanija „Limitles“.

0
112

Sa deset novih respiratora, koje je danas kompanija iz Mađarske donirala Kliničkom centru Vojvodine, ova ustanova može da se pohvali zadovoljavajućim brojem aparata za mehaničku ventilaciju, jer ih sada broji preko 350, rekla je v.d. direktorke Kliničkog centra.

Prema poslednjem izveštaj, u Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovano je 155 kovid pacijenata, od kojih je 14 na respiratorima. Oboleli su najčešće starosne dobi od 40 do 60 godina života, rekla je prof. dr Edita Stokić, v.d. direktorke KCV-a.

Mađarska kompanijakoja je donirala respiratore KCV-u, bavi se između ostalog i njihovom proizvodnjom, a ukupna vrednost ove donacije je 400 hiljada evra.

Komercijalni direktor te komapanije Levente Boči rekao je da su se odlučili na ovaj potez zbog dobrih kontakata s predstavnicima vojvođanskih Mađara te najavio dolazak njegove firme u Srbiju u najkraćem vremenskom roku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.