Donacija princeze Katarine Institutu za onkologiju u Kamenici

VIDEO K9: Insitutu za onkologiju danas je uručena vredna donacija koju je obezbedila Fondacija princeze Katarine Karađorđević, u saradnji sa američkom Fondacijom Stavros Niarhos.

0
213

Princeza Katarina danas je svečano isporučila donaciju u vrednosti od 15.000 dolara Institutu za onkologiju Vojvodine.

Reč je o 8 infuzionih pumpi koje se koriste za precizno doziranje lekova i tečnosti kod najteže obolelih pacijenata.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u prilici da vam isporučim vrednu donaciju, ovih 8 pumpi. Treba Srbija da ima što i druge zemlje imaju i moj suprug i ja radimo za naš narod, bez naroda nema zemlje”, istakla je princeza Katarina Karađorđević.

Fondacija Princeze Katarine realizovala je donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka, uz čiju pomoć, kako je istaknuto, proteklih godina nekoliko zdravstvenih centara u Srbiji dobilo medicinsku opremu vrednu više od milion dolara.

Ove nedelje, pored donacije u Novom Sadu, Fondacija Princeze Katarine isporučiće pomoć i Kliničkom centru u Nišu, kao i Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, ukupne vrednosti od oko 100 hiljada dolara.

“Danas imamo izuzetnu čast da ugostimo princezu Katarinu, zahvaljujući Fondaciji institut je dobio 8 infuzionih pumpi i ja se još jednom iskreno zahvaljujem i nadam se da će ovo biti samo početak naše saradnje i pomoći od strane princeze Katarine”, rekao je dr Zoran Radovanović, direktor Institut za onkologiju.

Direktor Instituta za onkologiju tom prilikom je naveo da je Institutu potrebna pomoć i za nabavku ostale opreme.

“Mamograf nam je izuzetno star, preko deset godina, koji treba zanoviti, uradimo godišnje oko 5000 mamografija, i zaista bi nam trebao novi aparat, jedan ultrazvučni aparat i možda još desetak infuzionih pumpi”, naveo je dr Radovanović.

Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, Fondacija Princeze Katarine organizuje i brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji, a poslednji u nizu ovakvih događaja je 10. jubilarni Kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.