Donacija na Nacionalni dan davanja

VIDEO K9: U okviru kampanje "Spasimo hranu, spasimo humanost" građani Novog Sada i ostalih gradova u Srbiji moći će predstojećeg vikenda, prema svojim mogućnostima, da obeleže Nacionalni dan davanja.

0
101

U Srbiji na ivici apsolutnog siromaštva živi 7% stanovništva dok se, prema nekim procenama, u našoj zemlji dnevno baci nekoliko miliona kilograma hrane. Kampanja “Spasimo hranu, spasimo humanost” ima za cilj da ukaže na ovaj disparitet i utiče na povećanje svesti o problemu bacanja hrane i nedovoljne donacije.

Ovoj akciji Fondacije Ana i Vlade Divac pridružilo se i sedam banaka hrane u Srbiji udružene u krovnu Federaciju banaka hrane.

Ova humanitarna akcija biće sprovedene u saradnji sa Lidlom tokom vikenda širom Srbije, pa tako i u našaem gradu.

Fondacija Ana i Vlade Divac predvodi Koaliciju za dobročinstvo koja okuplja vodeće društveno odgovorne organizacije, a koja uz podršku USAID-a realizuje projekat za unapređenje okvira za davanje kroz koji se bore i za unapređenje međusektorke saradnje sa ciljem da pomognu građanima Srbije u različitim segmentima.

To je, prema rečima Željka Mitkovski, bio motiv da 2018. godine ustanove Nacionalni dan davanja koji se obeležava 9. oktobra, na dan rođenja našeg velikog naučnika i filantropa Mihajla Pupina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.