Donacija APV Kosovu i Metohiju

VIDEO K9: Iz Petrovaradina je jutros upućena donacija Pokrajinske vlade ugroženim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

0
39

Zajedničku donaciju korisnicima socijalne pomoći i narodnim kuhinjama pri Eparhiji raško-prizrenskoj na Kosovu i Metohiji uputila je danas Pokrajinska vlada, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i Humanitarnom organizacijom “Majka devet Jugovića”.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević je tim povodom istakao da Pokrajinska vlada i ove godine, kao i prethodnih, šalje humanitarnu pomoć našim sunarodnicima sa nadom da će teška vremena proći, iako, kako je naveo, nažalost, traju dugo i verovatno će jednako teška biti i narednih godina.

„Juče smo se za njih borili u Njujorku, danas u Novom Sadu, sutra u Gračanici, a poruka je uvek ista: mir i opstanak naše braće na Kosovu i Metohiji. To možemo uraditi političko-diplomatskim sredstvima, ali i humanitarnom aktivnošću“, naveo je sekretar Milošević.

Donaciju čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, u ukupnoj vrednosti od 6,3 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.