Domovi zdravlja i bolnice već četiri godine bez zaštitnika prava pacijenata

Zaštitnik prava pacijenata duže od četiri godine ne postoji pri domovima zdravlja i bolnicama u Srbiji, a ukinut je još tokom korone.

0
4

Kako piše Danas, pacijenti prigovore mogu da upute rukovodstvu zdravstvene ustanove, zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja ili savetniku pacijenata – kancelariji koja postoji pri svakoj lokalnoj samoupravi.

Savetnik za prava pacijenata u Novom Sadu Mihajlo Knezi izjavio je za Radio Beograd da njihova kancelarija u Novom Sadu godišnje primi od 250 do 300 formalno podnetih prigovora, a daju i više od 1.000 informacija telefonom.

“Novi Sad je veliki zdravstveni centar i ovde postoji značajan broj prigovora iz razloga što se tu nalaze i velike tercijalne zdravsvene ustanove. Zdravstveno pravo pacijenata podrazumeva više prava, a najčešće se žale na pravo na poštovanje pacijentovog vremena, koje se odnosi na zakazivanje za određene zdravstvene preglede, pre svega na specijalističke. Zatim, pravo pacijenta da dobije uslugu koja je utvrđena stručnim standardima prema njegovom zdravstvenom stanju, žale se povremeno na pravo na preventivne mere”, naveo je Knezi.

Prema njegovim rečima, ima pacijenata koji dođu, postave pitanje, ali ne podnesu prigovor, jer to ipak zahteva određenu formu, prenosi Danas. 

Prigovor može da bude ocenjen kao osnovan i neosnovan, ali se neretko događa i da se obustavi pre donošenja nalaza. 

Po pravilu, ceo slučaj podnošenja prigovora trebalo bi da traje od osam do 10 radnih dana, a nekada u zavisnosti od kompleksnosti situacije, pacijenti angažuju i advokate da umesto njih podnose prigovore.

U Beogradu je postala praksa, posle pandemije korona virusa i zatvaranja službi Zaštitnika prava pacijenata, da ako imate primedbu na rad zdravstvenih usluga ili medicinskih radnika možete da se obratite Skeretarijatu za zdravstvo, gde rade savetnici pacijenata. U tu instituciju se slivaju prigovori iz svih 17 beogradskih opština, pa se stvaraju gužve.

Za razliku od savetnika, zdravstvena inspekcija ima veće nadležnosti kada su u pitanju prigovori pacijenata, jer može da naloži spoljni nadzor i izrekne prekršajne kazne. Međutim, ima i pacijenata koji to ne znaju, pa se direktno žale nadležnima u zdravstvenoj ustanovi u kojoj su im prekršena prava.

“Nemamo četo prigovore pacijenata. Ako se i dese, uglavnom se odnose na nedostatak termina prema sekundarnim i tercijarnim ustanovama. Pacijenti misle da su domovi zdravlja krivi zbog tih propusta”, navode za Danas u jednom beogradskom domu zdravlja. 

Kada se pacijent žali nadležnima u domu zdravlja, prigovor se rešava u okviru ustanove.

“Nekada smo imali Zaštitnika prava pacijenata, pa su se njemu obraćali”, kažu u domu zdravlja.

Da bi se predao prigovor, neophodno je popuniti obrazac i podneti fotokopiju medicinske dokumentacije u vezi sa navodima prijave. Zdravstvene ustanove su dužne da istaknu na vidnom mestu kontakt savetnika pacijenta. 

(Danas)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.