DOMINIKANSKA REPUBLIKA: VATIKAN OPOZVAO SVOG AMBASADORA ZBOG PEDOFILIJE

537

VIDEO K9: Vatikan je opozvao svog ambasadora u Dominikanskoj Republici, Josefa Vesolovskog  i suspendovao ga. Razlog je optužba  lokalnih medija za pedofiliju, izjavio je  portparol katoličke crkve.  Imenovan je specijalni tužilac koji treba da sprovede istragu protiv ambasadora koji je u Santo Domingu bio skoro šest godina. 

Vatikan je reagovao čim je papa obavešten o navodnim “prestupima” Vesolovskog. Dodao je da bi Vatikan mogao kazniti Vesolovskog, ali da će u karipskoj državi možda imati imunitet od krivičnog gonjenja. On kao nuncio ima diplomatski status. Dominikanski tužilac rekao je da Vesolovski mora biti kažnjen u Dominikanskoj Republici.

Nije poznato gde se Vesolovski  nalazi. Lokalni mediji su javili da je napustio karipsku zemlju početkom avgusta. On je drugi poljski sveštenik u Dominikanskoj Republici koji je ove godine optužen za pedofiliju. 

Nekoliko nedelja nakon što je u martu izabran za prvog papu koji nije iz Evrope u poslednjih 1.300 godina, papa Franjo je najavio da će crkva iskoreniti pedofiliju među sveštenicima i  pobrinuti se da zlostavljači budu kažnjeni.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.