DOMAĆA PREDUZEĆA UMESTO ALPINE

637

(VIDEO K9)Tender za novog izvođača radova na istočnom kraku Koridora 10 trebalo bi da bude raspisan za više od 44 dana. Nakon što je raskinut ugovor sa austrijskom “Alpinom” pojavila se mogućnost da podizvođači budu domaća preduzeća. 

Alpinini poslovi bili su u delu od Pirota do Dimitrovgrada i obilaznice oko Dimitrovgrada. U to je ulazio i most na Koridoru 10 kod Ljiga. Mrkonjić, koji čeka da ga zameni novi ministar u rekonstruisanoj vladi, predložiće da te poslove obavljaju naša preduzeća. Moraće da se vodi računa i o kreditima sa međunarodnim bankama, ali će to biti, prema njegovim rečima, zadatak ministra finansija.

Mrkonjić je ovom prilikom rekao i da su svi sezonski zadaci pod kontrolom, posebno u špicu turističke sezone i godišnjih odmora. Zbog incidenata na prugama, pooštrene su mere bezbednosti železničkog saobraćaja.

Tokom prethodne četiri godine urađeno je 200 km autoputa od Subotice do Vranja. Osposobljava se i 130 kilometara Koridora 10. On mora biti gotov u naredne dve godine. Mrkonjić je priznao da se radi sporo, ali prema standardima, preko tendera i bez ikakvih malverzacija i korupcije. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.