Dom zdravlja u akciji prevencije i odvikavanja

VIDEO K9: Savetovalište za mlade i Preventivni centar novosadskog Doma zdravlja, danas su imali besplatnu akciju merenja zdravstvenih parametara naših sugrađana. Akcija je sprovedena u okviru Evropske nedelje prevencije raka grlića materice od 28. januara do 3. februara i Nacionalnog dana borbe protiv pušenja koji se obeležava sutra.

0
346

Sugrađani su u okviru ove akcije imali priliku da besplatno izmere nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska, kao i ugljen dioksid u izdisaju kod pušača.

“Sugrađani su naučili da mi dolazimo ovako u tržne centre, na trgove, da idemo u susret ka njima u želji da oni budu zdravi. Oni se rado odazivaju svim ovim našim aktivnostima”, rekla je Vesna Imbronjev iz Centra za prevenciju.

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv pušenja, Imbronjev poručuje uživaocima nikotinskog dima koji bi da se oslobode ove zavisnosti, da se posete Savetovalište za odvikavanje od pušenja.

“Pošto je pušenje faktor rizika koji utiče isto na rak grlića materice, ujedno nam je to prilika da naše Novosađane obavestimo da Savetovalište za odvikavanje postoji jako dugo i da mogu da dođu besplatno da se odviknu od pušenja, da smanje sve te faktore rizika”, navela je Imbronjev.

Prema njenim rečima, u svim ovim aktivnostima imaju i pomoć volontera, budućih medicinskih radnika.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.