Dom zdravlja u akciji “Knjiga na dar”

VIDEO K9: Dom zdravlja Novi Sad, pokrenuo je akciju „Knjiga na dar“, kako bi, u saradnji sa sugrađanima, na interesentan i korisan način obeležio 15. maj, Svetski dan porodice.

0
233

Čitanje sa detetom od najranijeg uzrasta, već od drugog meseca starosti, ima izuzetan stimulativni efekat na sveobuhvatni razvoj deteta, kažu u novosadskom Domu zdravlja.

Ono utiče na razvoj motorike, jezika, memorije, udružene pažnje, mašte i na detetov socijalni i emotivni razvoj, a uz to i roditelj uči na koji način da komunicira sa svojim mališanom.

Kako se 15. maj obeležava kao Svetski dan porodice, Dom zdravlja “Novi Sad” pokrenuo je inicijativu “Knjiga na dar”, u okviru koje bi knjigu dobila svaka porodica koja nema uslove da obezbedi knjigu adekvatnu za uzrast svog deteta.

Jedan deo knjiga će poklanjati patronažne sestre u redovnim posetama porodicama sa nižom platežnom sposobnosti, a drugi deo će biti raspoređen po pedijatrijskim čekaonicama i savetovalištima.

Kako bi do 15. maja prikupili što više kniga, Dom zdravlja Novi Sad pozvao je sugrađane dobre volje da se pridruže ovoj akciji i poklone knjigu za uzrast deteta od rođenja do 5. godine.

Knjige se mogu donositi svakog radnog dana od 7 do 20 časova u objekte Liman IV, Novo naselje i “Jovan Jovanović Zmaj”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.