Dom zdravlja: Počinju predavanja o cervikalnom sindromu

VIDEO K9: Sugrađani koji imaju problema sa bolovima u vratu, ramenima i gornjim delom leđa moći će da se obaveste o nastanku, toku i prevenciji takozvanog cervikalnog sindoma na besplatnim predavanjima koje za njih organizuje novosadski Dom zdravlja.

0
384

Predugo sedenje, manjak fizičke aktivnosti, svakodnevna upotreba računara, samo su neki od uzroka pojave ukočenosti i bolova u vratu, ramenom pojasu, leđima, delu između lopatica.

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije Doma zdravlja „Novi Sad“ od utorka, 12. novembra, počinje sa realizacijom projekta „Ispravi se!“ u cillju prevencije i lečenja cervikalnog sindroma.

U akciji će učestvovati lekar specijalista fizijatar dr Zorica Jakišić, Master sportske medicine Dragana Novaković, Master sportske medicine Stojan Subašić i Master sportske medicine Tatjana Salamon.

Zainteresovani sugrađani će moći da dobiju detaljnije informacije o nastanku i toku cervikalnog sindroma, načinima prevencije i komplikacijama, praktične savete i obuku o zaštitnim položajima u svakondevnim životnim aktivnostima.

Akcije u sklopu ovog projekta namenjene su kako građanima, tako i zaposlenima, svih životnih doba, a predavanja će biti organizovana na 10 punktova novosadskog Doma zdravlja prema sledećem rasporedu:
 
12.11. utorak, 12,30 h Liman IV 
13.11. sreda, 12,30 h „J. J. Zmaj“
15.11. petak, 12,30 h „Bulevar“, 14 h Klisa 
19.11. utorak, 11 h Rumenačka, 12,30 h Novo Naselje
20.11. sreda, 10,30 h Petrovaradin, 12 h Sr. Kamenica 
21.11. četvrtak, 13 h Futog, 13 h Rumenka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.