Dom zdravlja Novi Sad uz “Ženauzženu”

VIDEO K9: U Upravnoj zgradi Doma zdravlja Novi Sad potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između ove ustanove i Udruženja "Ženauzženu".

0
46

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Udruženja “Ženauzženu” i Doma zdravlja Novi Sad, potpisan je danas u Upravnoj zgradi ove ustanove.

Ne postoje mali i veliki partneri kada je reč o borbi protiv karcinoma dojke i preventivnim aktivnostima za sprečavanje i rano otkrivanje ove bolesti, rekao je ovom prilikom direktor novosadskog Doma zdravlja prim. dr Veselin Bojat.

Udruženje Ženauzženu tokom tri godine aktivnog rada prepoznatljivo je u javnosti kroz razne panele koje organizuje, kao što je karavan “Budi hrabra, pregledaj se” koji omogućava devojkama i ženama besplatan pregled dojki u cilju ranog otkrivanja kancerogenih promena.

Marija Lakić, jedna od osnivačica udruženja, istakla je važnost održavanja ovakvih panela, naročito za onkološke pacijente.

Zahvaljujući aktivnostima ovog udruženja, do sada je u preko 70 gradova i mesta u Srbiji pregledano više od 6.000 žena i tom prilikom je dijagnostikovano 58 kancera, a više od 100 uočenih promena poslato na analizu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.