Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju

VIDEO K9: Sugrađanima iz Vidovdanskog naselja, Slane bare i Klise od naredne godine biće na raspolaganju nova ambulanta Doma zdravlja koja niče u tom delu Novog Sada.

0
13

Na površini od oko 1.000 kvadratnih metara, na uglu ulica Emanuila Jankovića i Aleksandra Nevskog na Vidovdanskom naselju, pre četiri meseca je počela gradnja novog objekta Doma zdravlja ”Novi Sad”.

U njemu će biti omogućena zdravstvena zaštita za stanovnike mesnih zajednica Vidovdansko naselje, Slana bara i Klisa, a na raspolaganju će im biti odeljenja pedijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije, kao i patronažna služba.

Gradilište nove ambulante obišao je jutros gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je najavio da će početkom naredne godine ovaj objekat biti u funkciji.

Izgradnja ovog objekta košta 207 milona dinara, za opremu je potrebno još 83 miliona dinara, a nastavljena je i izgradnja fekalne kanalizacije za ovaj deo grada, kazao je gradonačelnik.

Novi Sad, prema njegovim rečima, mora da se razvija planski, u skladu sa očekivanjima građana, ali pre svega, u skladu sa onim šta kaže struka.

Vučević je podsetio da projekat uređenja Almaškog kraja grad realizuje sa AP Vojvodinom te najavio da se prvi radovi očekuju na jesen u Ulici Zlatne grede. Poduhvatu će se, kako je naglasio, pristupiti inovativno, a podrazumeva zajednički angažman Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Udruženja ”Almašani”, Uprave za građevinsko zemljište i investicije i javnih preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.