Dom zdravlja i na Vidovdanskom naselju

VIDEO K9: Položen je kamen temeljac za izgradnju Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju koji će obezbediti primarnu zdravstvenu zaštitu za sugrađane iz tri mesne zajednice u ovom delu Novog Sada.

0
107

Budući Dom zdravlja, za koji je danas položen kamen temeljac, biće značajan za stanovnike mesnih zajednica Vidovdansko naselje, Slana bara i Klisa, jer će obezbediti uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu ovom delu Novog Sadau kojem živi više od 25.000 stanovnika, korisnika zdravstvene zaštite.

“I ovu priliku koristim da se zahvalim zaposlenima u zdravstvu na predanom radu i trudu, posebno u prethodnom periodu. Grad nastoji da im obezbedi najbolje uslove, objekte i opremu. Na ovom projektu sarađujemo sa kineskom kompanijom „China Construction Front Group“ i nadam se da će svoju ponudu, koja je izabrana kao najbolja, realizovati u predviđenim rokovima. Kako su mi sada rekli, objekat će biti završen do 1. oktobra, te će na jesen biti na usluzi građanima”, rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Vučević je izjavio i da trenutna kompleksna situacija u svetu i otežavajuće okolnosti na tržištu neće zaustaviti realizaciju ove važne investicije. Budući objekat Doma zdravlja, kako je naveo, imaće 46 zaposlenih medicinskih radnika i osoblja.

Iz gradske kase je ovaj projekat izdvojeno 207 miliona dinara, a Grad će uz to, prema rečima gradonačelnika, investirati i u okolnu infrastrukturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.