Dom nije za svakog bezbedno mesto

VIDEO K9: U 2020. godini broj žena žrtava nasilja koje su pozivale telefone SOS centra porastao je za 33 odsto, a stopa individualnih psiholoških podrški veća je za čak 87 odsto, kažu u organizaciji Iz kruga Vojvodina i dodaju da su u godini za nama pokrnuli kampanju „Nasilje je uvek izolacija“ kojim promovišu telefonske brojeve službi za pomoć ženema. Akcija je produžena do aprila ove godine.

0
74

Dom ipak nije za sve žene bezbedno mesto, kažu u organizaciji „Iz kruga Vojvodina“ koja se bavi podrškom ženama žrtvama nasilja.

Navode da se ova „nebezbedost“ naročito ispoljila tokom vanrednog stanja prošle godine, kada nisu mogli da napuštaju domove ni žene niti nasilnici s kojima su živele pod istim krovom.

To ih je navelo da, zajedno sa organizacijom „Irida“ i „SOS ženskim centrom“ pokrenu kampanju „Nasilje je uvek izolacija“, kako bi promovisali SOS telefonske brojeve koje žene žrtve nasilje mogu pozivati u slučaju potrebe.

Druga faza kampanje pokrenuta je u novembru i trajaće do aprila ove godine.

Tokom vanrednog stanja organizacija “Iz kruga Vojvodina” je zabeležila veći broj poziva za 33 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, a količina individualnih psiholoških podrški porasla je za čak 87 odsto.

U Novom Sadu dve organizacije se bave besplatnim psihološkim savetovalištem i pružanjem SOS telefonskim usluga ženama žrtvama nasilja, a to su – SOS ženski centar i Iz kruga Vojvodina.

Kampanja promocije ovih brojeva uzrokovana je i većom potrebom za podrškom i sama promocija traje do aprila, ali će telefonske linije ovih organizacija biti dostupne u svakom trenutku i nakon zavšetka kampanje.

Brojevi telefona:

SOS ženski centar: 069/193 68 99 i 061/641 29 92

Iz Kruga Vojvodina: 066/447 040 i 021/447 040

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.