Dokumentarac o Kunu i grupi “Život”

VIDEO K9: U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog sutra će biti održana besplatna projekcijia dokumentarnog TV filma o našem poznatom slikaru i grafičaru Đorđu Andrejeviću Kunu.

0
43

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, u okviru pratećeg programa izložbe Delatnost grupe “Život” na umetničkoj i političkoj sceni Kraljevine Jugoslavije tokom četvrte decenije 20. veka”, u četvrtak od 19 sati će biti održana besplatna projekcija dokumentarnog TV filma o slikaru i grafičaru Đorđu Andrejeviću Kunu.

Kun je bio član grupe „Život“ koja je verovala u neophodnost promene, kako na likovnom, tako i na društveno-političkom planu.

Polučasovni dokumentarac, kako je rekla Stojisavljević, predstaviće brojne detalje iz života i delovanja Đorđa Andrejevića Kuna.

Izložba Delatnost grupe „Život“ na umetničkoj i političkoj sceni Kraljevine Jugoslavije tokom četvrte decenije 20. veka, autorke msr Marijane Vaščić, prošlogodišnje laureatkinje Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, realizovana je prema master radu nagrađenom prošle godine.

Đorđe Andrejević Kun, Mirko Kujačić, Pivo Karamatijević, Stevan Bodnarov, Radojica Živanović Noe, samo su neki od članova grupe „Život“ koja nije imala svoj manifest gde su konkretno izraženi njihovi stavovi ali se oni upravo vide iz njihovih radova. Sama izložba biće otvorena za posetioce Spomen-zbirke Pavla Beljanksog do 27. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.