“Dokument iz izolacije” u SULUV-u

VIDEO K9: U galeriji SULUV danas je otvorena izložba „Dokument iz izolacije“, u okviru koje će posetioci do 5. juna imati priliku da pogledaju šta su umetnici stvarali za vreme vanrednog stanja i zabrane kretanja.

12

Nakon vanrednog stanja, Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine se vraća redovnim aktivnostima koje su ove godine posvećene obeležavanju 50 godina rada njihove Galerije i jubileja – 75 godina postojanja Udruženja.

Prva izložba pod nazivom „Dokument iz izolacije“, u skladu sa aktuelnom krizom, ističe individualna iskustva i moguće aspekte sagledavanja iz perioda izolacije, koji su poslužili kao osnov ikonografiji za 81 autora, od kojih su polovina članovi SULUV-a, a ostali su studenti Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Prema rečima Despotovskog, iako su samostalni umetnici najviše pogođeni ovom krizom, umetnička produkcija u Srbiji ima višedecenijski problem nedostatka sistemskog rešenja koji se tiče kreativnosti, umetnosti, produkcije, a samim tim i kvaliteta kulture koja se prezentuje sa naših prostora, jer o kulturi, kako je rekao, mora da se razmišlja starateški na duži vremenski period.

Izložba „Dokument iz izolacije“ otvorena je do petka, 5. juna. Ulaz je kao i uvek besplatan, a broj posetilaca unutar galerije je ograničen zbog mera sprečavanja širenja korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.