Đoković će na kraju ispasti gori od Šimunića?!

Predsednik FARE uporedio Đokovićeve poteze sa Šimunićevim ustaškim ispadom

1078

Skandal povodom ponašanja Josipa Šimunića posle utakmice sa Islandom u baražu za Svetsko prvenstvo u Brazilu (2:0) ne jenjava, a mnogi na ovaj ili onaj način i dalje pokušavaju da opravdaju ustaški poklič defanzivca “šahovničara”.

Poslednji u nizu je predsednik organizacije koja se bori protiv rasizma u evropskom fudbalu (FARE) Pijara Pauer.

On je otišao toliko daleko da je maltene u isti koš sa Šimunićem stavio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića! Naime, on smatra da se i Đoković često koristio gestikulacijama koje provociraju i podsećaju na ratna zbivanja!

[quote_box_center]“Ljudi se često upletu u nešto čega nisu u potpunosti svesni. Svi smo imali situacije kada pređemo granicu, naročito je to slučaj u Evropi. Veliki broj primera dolazi nam iz zemalja Balkana, a često sam imao priliku da vidim i Novaka Đokovića kako se služi gestovima koji su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji. I to je veoma neprimereno i može se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još uvek sveži i da to često izbija na površinu” – rekao je Pijara Pauer u intervjuu za Jutarnji list.[/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.