DOKLE SMO STIGLI NA PUTU KA EU?

731

VIDEO K9: Dugo putovanje Srbije u Evropsku uniju tema je o kojoj se često govori. U emsiiji pres presek potražili smo odgovor na pitanje da li nas rekonstruisana vlada vodi u Evropu.

Dok čekamo dobijanje datuma za poečtak pregovroa sa eu evropa polako dolazi kod nas, s obzirom da ćemo u rekonstruisanoj vladi imati strane stručnjake koji su se školovali u inostranstvu. Naša vlada kaže da svakodnevno radi na približavanju evrospkoj uniji, a stručnjaci kažu da bi taj proces mogao trajati godinama, pogotvo u srbiji koja se dugo dvoumila oko toga da li treba ući u evrospku uniji ili ne.

Ni dovođenja stranaca ne može nam mnogo pomoći, kaže Radosavljević, podsećajući da je takvih slučajeva već bilo i karakterišući dovođenje Lazara Krstića kao trik politiku. Ipak, prema rečima Radosavljevića, najvažnije je da u zemlji psotoji konsenzus oko toga da želimo da idemo putem evrointegracija, podsećajući da to u prethodnim godinama nije uvek bilo tako.

Kada bi sutra bio referendum o ulasku u evropsku uniju, pokazivanja pokazuju da bi više od polovine građana srbije bilo za. A kada će srbija i zvanično postati član evropske zajednice ne zna niko, a procene se kreću u intervalui od najranije 2019 do najkasnije 2035. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.