Dojenje – najzdaviji način života

VIDEO K9: Nacionalnu nedelju promocije dojenja ove godine obeležavamo pod sloganom "Podrži dojenje - za zdraviju planetu".

0
59

Slogan ukazuje na važnost dojenja u očuvanju životne sredine i njen uticaj na klimatske promene i ističe zaštitu, promovisanje i podršku dojenju za zdravlje ljudi i zdraviju životnu sredinu. prilog kraj

Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće.

U tom periodu, koji ove godine pada od 28. septembra do 4. oktobra, biće održane brojne akcije u znak podrške svim majkama koje doje svoje bebe ili nameravaju to da rade, kažu u novosadskom Domu zdravlja.

Osim na bebu, dojenje blagotvorno utiče i na majku, napominje Vidaić.

Svetska zdravstvena organizacija, UNICEF, kao i ostale međunarodne organizacije preporučuju da bi bilo dobro da se novorođenče podoji već u prvom satu nakon rođenja, kao i da se beba isključivo doji prvih šest meseci te da se ono nastavi sve do druge godine, a može duže, naravno uz dodavanje adekvatnih namirnica u skladu sa uzrastom deteta.

Majčino mleko je prirodna, obnovljiva hrana koja štiti životnu sredinu, proizvedena i isporučena bez zagađenja, pakovanja i otpada.

Vidaić poručuje da je ono najzdravije i najznačajnije za početak života svakog deteta i zato od dojenja ne treba odustati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.