Dogradnja zgrade PIO fonda

VIDEO K9: Rekonstrukcija zgrade PIO fonda u Novom Sadu vredna više od 580 miliona dinara najveća je investicija PIO fonda, izjavio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja danas tokom obilaska radova na Žitnom trgu.

11

Radovi na proširivanju prostornih kapaciteta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu koštaće 587 000 dinara i to je, kako je istaknuto, najveća investicija PIO fonda. Zgrada će dobiti još 4000 kvadrata prostora što će pružiti nove mogućnost u pružanju usluga korisnicima.

Zgrada PIO fonda na Žitnom trgu odavno je postala tesna za sve korisnike, a i zaposlene čije službe godinama rade u skučenom prostoru. Ovaj objekat je, prema rečima gradonačelnika, zadovoljavao je potrebe grada u vreme kada je Novi Sad imao dva ili tri puta manje stanovnika.

Pored ovog projekta, Ministarstvo rada i PIO fond su preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojili sredstva za rekonstrukciju Gerontološkog centra na Limanu koje je u toku, a reč je o poslu vrednom više od 600 miliona dinara.

Ministarstvo je, podsetio je Đorđević, pokrenulo dva informaciona sistema – jedan vezan za penziono-invalidsku, a drugi za socijalnu zaštitu, sa idejom da građani na lakši način ostvare svoja prava elektronskim putem bez čekanja u redovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.