Dogradnja vrtića u Kovilju do kraja 2024. godine

VIDEO K9: Napreduju radovi na dogradnji vrtića „Neven“ u Kovilju, koji bi trebao da bude završen krajem naredne godine, rekao je gradonačelnik Novog Sada koji je juče obišao gradilište.

0
58

U Kovilju su u toku radovi na dogradnji vrtića „Neven“ PU „Radosno detinjstvo“, gde će, uz postojeći, biti dograđem objekat bruto površine od 600 m2.

Trenutno je u ovom ovrtiću upisano 254 dece, u 10 grupa.

Nakon dogradnje vrtić će dobiti četiri nove sobe, dve na prizemlju i dve na spratu, sa toaletima, čime će se steći uslovi za upis još 90 dece.

Krajem 2021. otvoren je nov vrtić na Klisi, prošle godine još dva, na Sajlovu i Veterniku, do kraja ove, biće otvorena još dva vrtića, na Adicama i Grbavici, a pored rekonstrukcije “Nevena”,  istovremeno j u toku obnova i vrtića „Čarobni breg“ na Klisanskom putu, podsetio je, gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić koji je juče obišao radove u Kovilju.

Dodao je  da su ove godine obezbeđena sredstva za besplatan boravak više od 17.300 dece u objektima PU „Radosno detinjstvo“, kao i subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima.

Projekat dogradnje i opremanja objekta u Kovilju će biti okončan do kraja 2024. godine, a ukupna vrednost projekta je 140 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.