Dogovori sa Prištinom ni do oktobra?

VIDEO K9: Istoričar Milovan Balaban izjavio je da sporazum Beograda i Prištine ne bi trebalo čekivati ni u oktobru jer su na delu rešenja koje nude dve struje unutar bloka zapadnih zemalja.

0
177

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da apsolutno ne očekuje sporazum Beograda i Prištine do oktobra i nema razlog da veruje da to može da se desi.

Brnabić je rekla da nema razloga da veruje u to, ‚‚jer smo sve dalje od dijaloga, a samim tim i od konačnog rešenja, kao i dogovora o normalizaciji odnosa.

Koji razlozi navode sve češće glasove u javnosti da tvrde da je oktobar ove godine rok za postizanje nekakvog dogovora dve strane, pitali smo političkog istoričara Milovana Balabana.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič je izjavila krajem februara da su u toku napori da se postigne sporazum između Beograda i Prištine, koji bi garantovao održivo rešenje.

Ona je objasnila da se radi na postizanju zakonski obavezujućeg sporazuma za punu normalizaciju odnosa koja bi donela održivo rešenje za nerešena pitanja i održivo i realistično rešenje na osnovu zajedničkog sporazuma u skladu sa međunarodnim zakonima. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.