Dogovor ili protest

VIDEO K9: Ugostitelji i zaposleni u ivent industriji najavili su zajednički protest u ponedeljak, 12. aprila, ispred zgrade Vlade Srbije, ukoliko ne bude postignut dogovor sa državom za izlazak iz finansijske krize u kojoj su se našli.

0
40

Nakon sastanka održanog 19. marta s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, ministarkom turizma i telekomunikacija Tanjom Matić i ministrom finansija Sinišom Malim, udruženja ugostitelja i ivent industrije, kako kažu, nisu dobili odgovor na svoje zahteve i ponuđene modele rešenja krize u kojoj se nalaze.

Prema rečima predsednika Udruženja noćnih barova i klubova Beograda Miše Relića na današnjoj konferenciji za novinare, problem je u šiframa delatnosti 5630 i 5610 za služenje hrane i pića pod kojim su zavedeni svi ugostiteljski objekti, pa tako država ne može da prepozna noćne klubove i barove kao posebnu delatnost.

Jedan od predloga udruženja je da se pomogne kompletnoj ivent industriji i ugostiteljima, koji imaju pad prometa od 70 odsto, time što će država isplatiti 12 odsto za period od godinu dana od ukupnog prometa ostvarenog u 2019. godini, odnosno jedan odsto mesečno. Relić je istakao da udruženja ne traže novac za profit već da vrate državi dugove.

Predsednik Udruženja “Ivent industrija” Boško Bubanja rekao je da ne vidi rešenje u tome da vlasnici treba da zatvore svoje firme kako ne bi ulazile u još veće dugove, jer je u ovoj oblasti veliki broj preduzetnika koji
odgovaraju ličnom imovinom ukoliko zatvore firmu koja je u dugovima. Predstavnici ivent industrije traže i da sale za proslave rade pod istim uslovima kao kafići i restorani.

Za ponedeljak je zakazan miran, kako kažu, ekonomski i socijalni protest, bez politike i uz maske i poštovanje epidemioloških mera, ukoliko do tada ne bude postignut dogovor sa državom o izlasku iz krize u kojoj su se našli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.