Dogodine u novu muzičku školu

VIDEO K9: Stefan Milenković mogao bi biti upravnik buduće prve gradske Koncertne dvorane u novoizgrađenoj Muzičko-baletskoj školi koju su danas obišli nova ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Fondacije „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković.

0
25

Nakon obilaska Muzičko-baletske škole i i prve gradske koncertne dvorane unutar škole,  nova ministarka kulture Maja Gojković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković i gradončelnik Novog Sada najavili su novinarima na konferenciji u Gradskoj kući najavio da će đaci u ovu školu moći da pohađaju od sledeće godine.

Vučević je istakao i da je mesto upravnika Gradske koncertne dvorane ponuđeno našem poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću.

Novi Sad – Evropska prestonica kulture je projekat značajan na nacionalnom nivou, istakla je nova ministarka kulture kojas se osvrnula i na dug put koji je bio potreban da Muzička i Baletska škola dobiju svoj prostor i da Novi Sad dobije prvu koncertnu dvoranu.

Milenković je najavio i pokretanje onlajn platforme za kulturu “Visit Novi Sad”. Titula “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” pomerena je za 2022. godinu zbog pandemije virusa korona, a do tada se nastavlja rad na kulturnim stanicama i drugim projektima u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.