Dogodine obnova ambulante u Šajkašu

VIDEO K9: U Šajkašu su toku radovi na izgradnji novog trga, a dogodine biće urađena i rekonstrukcija ambulante, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade tokom obilaska ovog mesta u opštini Titel.

0
12

Ambulanta Doma zdravlja u Šajkašu biće sveobuhvatno rekonstruisana tokom sledeće godine, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade  koji je danas obišao je radove na izgradnji novog trga u tom mestu koji su finansirani iz pokrajinskog budžeta.

U okviru ambulante u Šajkašu, pored opšte medicine, postoji i pedijatarija, stomatologija, ginekologija i laboratorijske usluge, a na godišnjem nivou u njoj se obavi između 18.000 i 20.000 pregleda.
„Šajkaš je jedno od centralnih mesta naše stare slave – Šajkaške oblasti – i zbog toga, ali i zbog velikih potencijala koje ovo mesto ima, sa mnogo više energije i finansijskih sredstava moramo da se odužimo za sve ono što je narod ovog kraja ulagao minulih vekova u našu državu“

U narednih nekoliko nedelja, nakon što su, prema njegovim rečima, otklonjeni proceduralni problemi, u Šajkašu će početi i radovi na rekonstrukciji vrtića.
„Pre desetak dana završena je rekonstrukcija ulica u svim naseljenim mestima u titelskoj opštini, vredna 100 miliona dinara, a taj posao nastaviće se i naredne godine. Napravili smo jasan plan i i predano ćemo raditi kako bismo u svim segmentima uredili uslove života u Šajkašu na najbolji mogući način“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade.

Podaci o prilivu stanovnika govore o potencijalima Šajkaša koje je jedno od najprosperitetnijih mesta u Vojvodini, izjavio je predsednik Opštine Titel.
„Šajkaš, kao jedno od najprosperitetnijih sela u Vojvodini, sa 4.800 stanovnika, ima potrebu za novim multifunkcionalnim trgom, koji će pružiti mogućnost za održavanje brojnih događaja. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi Šajkaš će postati još bolje i sigurnije mesto za život“,

Božić je naglasio da, iako razvijeno, ovo mesto, međutim, bez pomoći pokrajine i njenih sekretarijata, ne može pratiti korak razvoja većih i uspešnijih gradova, ali je to moguće ovakvom planskom politikom razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.