Dodik: Prvi potez u Sarajevu biće postavljanje Kusturice za savetnika

Aktuelni predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika.

0
394

Dodik je u intervjuu za Večernje novosti rekao i da će mu među prvim potezima biti izmena Poslovnika Predsedništva BiH, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsedništva.

“Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru Republike Srpske. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava Republike Srpske u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka”, rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namerava da predloži ostalim čanovima Predsedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”. (Večernje, RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.