Dodeljeni ugovori za razmenu studenata

VIDEO K9: Ugovore o sufinansiranju studijskog boravaka novosadskih studenata u inostranstvu u okviru projekta „Kampus Evrope“ potpisani su danas.

517

 

Rešenja o dodeli sredstava studentima uručio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, a ugovore je potpisao pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Pretrović. Međunarodni projekat razmene strudenata Kampus Evrope odvija se u okviru mreže 17 univerziteta iz 16 evropskih zemalja. Kao cilj navoid se mpovećanje mobilnosti studenata i upoznavanje sa zemljama u kojima će studenti provoditi deo studiranja. Noovasksi univerzitet jedini je predstavnik Srbije u ovom projektu.

U okviru ovog projekta pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj će ove godine sufinansirati boravak 8 studenata sa 3 fakulteta Univerzitea u Novom Sadu i to sa Prirodno-matematičkog, Fakulteta tehničkih nauka i sa Filozofskog fakulteta. Očekivanja studenta koji će godinu dana provesti na univerzitetima u inostranstvu su različita

Predsednik Vlade Vojvodine istakao je da važnost ovog projekta koja se ogleda u tome što je Novosadski univerzitet jedini u našoj zemlji koji učestvuje u ovom programu. On dodaje da su iz Vlade sa oduševljenjem podržali ovaj projekat još pre osam godina.

Pored ovog projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj najavili su i da će 37 naših najistaknutijih studenata učestvovati na istaknutim konferencijama širom Evrope i sveta .U Vojvodini će biti organizovano čak 8 stručnih skupava na kojima će se skupljati mladi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.