Dodeljeni ugovori za energetsku efikasnost

VIDEO K9: U Novom Sadu su danas dodeljeni ugovori za realizaciju mera energetske efikasnosti sugrađanima koji su ispunili uslove javnog poziva za subvencije za zamenu stolarije, kotlova, izolacije i svega onoga što će doprineti većoj uštedi energije i manjim računima za struju i grejanje.

0
35

Novosađanima koji su ispunili uslove javnog poziva u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane“ danas su u Master centru Novosadskog sajma dodeljeni ugovori.

Ukupno 260 sugrađana dobilo je subvencije za zamenu stolarije, gradnju solarnih panela, zamenula kotlova i druge radove zahvaljujući kojima će u svojim domovima manje trošiti energiju, a samim tim smanjiti i račune.

U okviru projekta, tokom prethodne i ove godine, u Novom Sadu je 56 građana dobilo sredstva za gradnju solarnih panela, 369 za zamenu stolarije, a 12 za ugradnju kotla na gas, rekao je Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada.

Poziv za ovaj konkurs i dalje traje i mogu se prijaviti svi koji to do sada nisu učinili, rekla je ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović Handanović.

U okviru ovog projekta, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, u narednim mesecima u Novom Sadu biće otvoren energetski infocentar u kome će sugrađani na jednom mestu moći da dobiju sve informacije o tome kolike su uštede, koje su mere za njihovo domaćinstvo, kao i koje subvencije daju Republika Srbija i grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.