Dodeljene prestižne stipendije “Dositeja”

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu sinoć su dodeljene stipendije „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

0
32

Najboljim studentima novosadskog i beogradskog Univerziteta sinoć su na svečanosti upriličenoj u SNP-u dodeljene stipendije “Dositeja”.

Nagrade se dodeljuju u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije koji od 2008. godine stipendira i nagrađuje učenike srednjih škola i studente sa ciljem podsticanja i vrednovanja izuzetnih postignuća mladih talenata u različitim oblastima.

Nije slučajno što su nagrade dodeljene baš u našem gradu jer je skoro polovina od oko 600 dobitnika stipendije „Dositeja“ sa fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, naglasio je ovom prilikom rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, čestitao je stipendistima na uspehu i istakao da treba da budu svesni da ih čeka još više obaveza.

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije, Vanja Udovičić, naglasio je da je dodelom plaketa ”Dositeja” i potpisivanjem ugovora o stipendiranju u Novom Sadu završena Akademska nedelja, tokom koje se dodeljuju stipendije najuspešnijim studentima iz cele Srbije, a da ih je ove godine u Novom Sadu najviše.

U ime svih nagrađenih, obratio se student elektrotehnike Marko Šušnjar, koji je naglasio da mu je neizmerno značila podrška porodice, okoline, kao i države, na putu postizanja uspeha i da će težiti tome da ostane da živi i radi u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.