Dodeljene nagrade za viteštvo u novinarstvu

VIDEO K9: Nagrade 16. po redu Festivala televizijskog novinarstva Press Vitez dodeljene su u Kulturnom centru Zrenjanina. GRAN PRI PRESS VITEZ 2021. osvojila je Jasna Đurović, za minijaturu „Dragan Cigan“.

0
8

Više od 300 radova stiglo je na ovogodišnji festival televizijskog novinarstva Press Vitez, a kratke reportaže iz informativne i dokumentarne kategorije ocenjivao je žiri od 14 članova čiji je zaključak, pored toga da još uvek ima kvalitetnih reportaža dostojnih nagrade Press Vitez, da je novinarstvo u Srbiji zapalo u krizu.

Festival Press Vitez nastao je 2006. godine sa ciljem promocije viteštva u novinarskoj profesiji kao i kreativnosti u svakodnevnom radu novinara. Od tada se promenilo mnogo toga.

Specijalna nagrada u kategoriji dokumentarnog programa pripala je Vladimiru Bajiću, za minijaturu „Dragiša Brašovan – graditelj Novog Sada”.

Specijalna nagrada “Press Vitez – Zorica Jovanović 2021.” za najboljeg novinara u potkategoriji lokalnih TV dodeljena je Aleksandru Miniću za minijaturu „Mali Zindovići hrabro koračaju kroz život“.

Gran pri Press Vitez 2021. ubedljivo je osvojila Jasna Đurović, za minijaturu „Dragan Cigan“ u produkciji Prva TV, Beograd, emisija Exploziv. Njena priča govori o tridesetjednogodišnjem Draganu Ciganu koji nije bio plivač, ali je 2007. godine skočio u Jadransko more i spasio sigurne smrti nepoznatu italijansku decu.

Za njihove živote dao je svoj, a oni nikada nisu došli na njegov grob, niti obišli njegovu porodicu. Žiri je gran prijem nagradio raskošni novinarski talenat, koji su vrlo dobro ispratile kamera i montaža. Produkcijski gran pri Press Vitez 2021. zasluženo je pripao Prvoj televiziji zbog, kako je žiri naveo, raznolikog odabira tema, vešte izvedbe i visokog kvaliteta rada.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.