Dodeljene nagrade najboljim školama

VIDEO K9: Priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama u sportu uručena su juče u Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin. Priznanja su dodeljena na osnovu uspeha škola na sportskim takmičenjima tokom 2016. godine.

309

U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Novog Sada učestvovalo je oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Oni su se takmičili u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu i malim olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu.

Dodelu priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima organizuje Savez za školski sport grada Novog Sada koji sagledava rezultate osnovnih i  srednjih škola. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova.

Prema tim kriterijumima, u 2016. godini najuspešnija je Osnovna škola “Petefi Šandor”, na drugom mestu je škola “Jožef Atila”, a na trećem “Žarko Zrenjanin”.

U kategoriji srednjih škola za najbolju je proglašena Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”, drugo mesto je zauzela Srednja škola “Svetozar Miletić”, a trećeplasirana je Saobraćajna škola „Pinki“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.