Dodeljene nagrade Društva novinara Vojvodine

VIDEO K9: Društvo novinara Vojvodine i ove godine dodelilo je četiri nagrade koje nose imena ovdašnjih preteča novinarstva - Jaše Tomića, Dušana Šijačkog, Svetozara Miletića i Dimitrija Frušića. Osim toga dodeljena je i nagrada koja nosi ime po utemeljivaču Poljoprivrednog fakulteta - doktor Predrag Drezgić.

0
497

Na svečanosti upriličenoj u protosrijama Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu okupili su se oni čiji rad je zavredeo pažnju žirija koji je odlučivao o dodeli ovih značajnih nagrada Društva novinara Vojvodine za 2017. godinu.

Spomenicu Dušan Šijački za fotografiju dobio je Branislav Vujkov. Nagradom Svetozar Miletić za životno delo nagrađen je Momir Lazić.

Nagradu Dimitrije Frušić za seriju napisa ili emisija dobila je Jelena Dopuđ, dok je nagradu Jaša Tomić za uređivački rad dobio je Jeremija Trifunović novinar Lovačkih novosti.

“Zaista sam počastvovan pre svega što ova nagrada nosi ime Jaše Tomića, čoveka, novinara, urednika i predsednika Skupštine koja je 1918. godine donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji. Dakle, jedna velika čast da ponesete nagradu sa jednim takvim velikim i časnim imenom kao što je Jaša Tomić. Sa druge strane, doživljavam ovu nagradu i kao priznanje lovstvu i lovcima Srbije”, rekao je Trifunović.

Nagradu Dr Predrag Drezgić za izveštavanje o poljoprivredi, životu i radu na selu dobila je Biljana Popadić, urednica prvog poslovnog lista za selo.

“Ovo je veoma vredna nagrada za mene, veoma značajna. Ali moram vam spomenuti jednu osobu za koju mislim da je najviše i doprinela ovom priznanju, a to je moj višegodišnji direktor Čedomir Keco”, istakla je Popadić.

Nagrade Društva novinara Vojvodine ustanovljene su pre 17 godina i od tada se tradicionalno dodeljuju članovima udruženja za najzapaženija ostvarenja tokom minule godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.