Dodeljene nagrade 35. Tesla festa

VIDEO K9: Tesla fest, koji je od 12. do 15. oktobra održan u novosadskom SPENS-u, kulminirao je dodelom medalja najboljim inovatorima, a nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinudodeljena je Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

0
33

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva Tesla fest, 35. po redu, završen je dodelom medalja najuspešnijim učesnicima. Pronalazačima i mladim talentima na TESLA FEST-u dodeljene su brojne zlatne, srebrne i bronzane medalje. Zlatna medalja za najuspešniji pronalazak Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO)  je ove godine pripala Tehnološko-metalurškom fakultetu Beogradskog univerziteta za izum “Novi multifunkcionalni biomaterijali za primenu u medicini”.

a dobru organizaciju manifestacije, Savez pronalazača Vojvodine dobio je pehar i diplomu  češkog metalurgijskog društva iz Trineca, a predsedniku Saveza Anđelku Glavaševiću uručena je i nagrada “Dobrivoje Božić” Saveza pronalazača železničara Srbije.

Na ovogodišnjem TESLA FEST-u bilo je izloženo više od 150 inovacija, pronalazaka, novih tehnologija i stvaralaštva mladih. Predstavili su se instituti, fakulteti, univerziteti, kompanije, preduzetnici, individualni pronalazači i mladi talenti iz Srbije, Kine, Tajlanda, Rumunije, Češke, Poljske i naše zemlje Srpske sa svojim inovacijama i pronalascima iz različitih oblasti, od mašinstva i elektrotehnike, do medicine i zaštite životne sredine.

Ovaj festival pronalazaštva i inovativnosti u Novom Sadu ima podršku grada, republičke i pokrajinske vlade i brojnih institucija i organizacija u zemlji.

Prijatelji manifestacije su i Svetska oraganizacija za intelektualnu svojinu (WIPO), Zavod za intelektualnu svojinu Srbije i Svetska organizacija pronalazača (IFIA).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.