Dodeljena sredstva darovitim studentima

VIDEO K9: Za studente koji su za ovu godinu dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Vojvodina priređen je prijem u zgradi Pokrajinske vlade.

0
12

Konkurskom za darovite studente pokrajina je opredelila ukupno dva miliona dinara za 12 studenata sa pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka (7 studenata), Tehnološkog, Filozofskog, Medicinskog i Ekonomskog fakulteta, koje je danas u Pokrajinskoj vladi ugostio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.

Uslovi konkursa su podrazumevali i da studenti čije se školovanje finansira iz budžeta moraju biti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, da su državljani Republike Srbije, da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, da nisu korisnici drugih studentskih stipendija, kao i da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Na ovaj pokrajinski konkurs mogu se prijaviti studenti od druge do pete ili šeste godine osnovnih studija i studenti drugog stepena studija koji nisu u radnom odnosu, odnosno koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.

Ove darovite studente će u narednih deset meseci stipendirati Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost sa 15.000 dinara mesečno, dok će minimum 5.000 dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac, odnosno privatna kompanija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.