Dodeljena sredstva APV medijima

VIDEO K9: Trajno opredeljenje Pokrajinske vlade jeste i biće snažna podrška svim medijima na teritoriji Vojvodine u cilju pravovremenog informisanja njenih građana, rekla je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, uoči uručivanja ugovora po pokrajinskom konkursu iz oblasti javnog informisanja.

0
75

Ove godine je za 193 medijska projekta Pokrajinska vlada izdvojila 70 miliona dinara, što je činjenica koja ide u prilog opredeljenosti pokrajine istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana Vojvodine, izjavila je danas pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na dodeli ugovora korisnicima, koji su dobili sredstva na konkursu iz oblasti javnog informisanja.

Budžet za javno informisanje u odnosu na prethodne dve godine je uvećan za 17 miliona dinara, naglasila je Milošević i dodala da se tokom ovih godina vodilo računa o kvalitetu sadržaja medijskih projekata, o objektivnom, nepristrasnom i potpunom informisanju građana.

Za prvu konkursnu liniju, konkurs za unapređenje profesionalnih standarda, u 2022. godini izdvojeno je pet miliona dinara za 28 korisnika, od pristigle 31 prijave.

Druga konkursna linija se odnosi na podršku osetljivim grupama i namenjena je za unapređenje i poboljšanje programskih sadržaja u novinskim i elektronskim medijima, na znakovnom jeziku, Brajevom pismu ili na neki drugi način koji osobama iz te kategorije omogućava ostvarivanje prava na informisanje. Za tu namenu u ovoj  godini izdvojeno je deset miliona dinara za  13 korisnika, od pristiglih 27 projekata.

Za najobimniji  deo konkursa, a reč je o konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, u ovoj godini je za 152 projekta izdvojeno 55 miliona  dinara, od toga  47,5 miliona dinara za medijske sadržaje na srpskom jeziku i 7,5 miliona dinara za medijske sadržaje na manjinskim jezicima. Teme medijskih sadržaja ove konkursne linije se odnose i na pronatalitetnu politiku, unapređenje rodne ravnopravnosti, borbu protiv nasilja i vršnjačkog nasilja, brigu o porodici, odnos prema nacionalnim zajednicama, odnos prema bilo kojoj ugroženoj društvenoj grupi, kao i na zaštitiu životne sredine i brigu o zdravlju ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.