Dodeljena Pupinova nagrada

VIDEO K9: Pupinova nagrada, koju tradicionalno svake godine dodeljuje Matica srpska, ove godine pripala je Trivku Kukolju, studentu novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta i Aleksandaru Stanisavljeviću sa Fakulteta tehničkih nauka.

0
68

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske.

Nagrada se dodeljuje za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodnomatematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.

Ove godine, prvu nagradu su dobili Trivko Kukolj, student novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta sa Departmana za fiziku i Aleksandar Stanisavljević sa Fakulteta tehničkih nauka.

U konkurenciji za ovu nagradu mogu biti studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja, a  na osnovu predloga nadležne katedre, nastavno-naučnog veća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.