Dodeljena priznanja Crvenog krsta Srbije

VIDEO K9: Priznanja Crvenog krsta Srbije svečano su danas dodeljena u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

0
109

Svečana ceremonija dodele medalja i Zlatnih znakova Crvenog krsta Srbije održana je danas u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Crvenog krsta Srbije, Vojvodine i Novog Sada kao i volonteri, a predsednik Crvenog krsta Vojvodine istakao je da je ova organizacija bila veoma aktivna tokom 2021. godine kao i tokom čitave epidemije korona virusa.

Medalja Crvenog krsta Srbije pripala je dugogodišnjem davaocu krvi Jovi Maksimoviću, Zlatni znak dobili i Magdalena Seleši, Milan Spasojević, Kira Pančulidzev, Vatrogasni savez Grada Novog Sada i Ustanova za decu i mlade Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice.

Zlatni znak Crvenog krsta Srbije dodeljen je i gradonačelniku Novog Sada za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.

Tokom svečanosti je prikazan i kratak film o radu organizacije Crvenog krsta Novog Sada, a nakon svečane dodele priznanja, u prizemlju Istorijskog arhiva, upriličeno je otvaranje izložbe pod nazivom „Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.