Dodeljena priznanja Crvenog krsta Novog Sada

VIDEO K9: Na Skupštini Crvenog krsta Novog Sada održanoj danas u sali Doma vojske, prezentovane su aktivnosti ove organizacije u toku prošle godine, predstavljen plan za ovu godinu, te uručena priznanja istaknutim pojedincima, organizacijama, institucijama i udruženjima.

0
452

Crveni krst Novog Sada postoji već 138. godina, od 21. marta 1881. godine, a prva predsednica ove orgabizacije bila je Sofija Dunđerski.

Sve što je Crveni krst uradio u prošlosti, istakao je današnji sekretar Dragan Lazić, predstavlja zalog za budućnost.

“Neki od rezultata u 2017. godini koje ću izdvojiti su Sporazum o saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu, koji je potpisan 18. maja povodom 57. godina od postojanja Medicinskog fakulteta, zatim Sporazum o Međunarodnoj saradnji Crvenog krsta Novog Sada i Crvenog krsta grada Skoplja, zatim to je završetak jednog projekta 2017. izuzetno značajnog za Crveni krst, jer smo se jako približili našoj akademskoj zajednici, svi studenti prve godine, brucoši novosadski su na osnovu odluke senata od septembra 2016. godine kao obavezno imali prvu pomoć. U pitanju je 7150 studenata”, rekao je Lazić.

Crveni krst je, dodao je on, Novom Sadu podario 70.000 volonterskih sati, kao i oko 2.400 jedinica krvi svojih članova. Ovaj skup bio je prilika i za dodelu priznanja zaslužnima.

“Najviša priznanja Crvenog krsta Srbije će uručiti predsednik Crvenog krsta Srbije, a dobitnici su, Zlatne medalje Rokvić Nura i doktor Vasa Kuridža, zatim, u pitanju je zlatni znak Crvenog krsta, od dobitnika su tu Univerzitet u Novom Sadu, Medicinski fakultet i istaknuti pojedinci koji ovom gradu poklanjanjaju svoje radno vreme, znanje i veštine, kako bismo i u socijalnoj i u zdravstvenoj sveri bili ispomažući organ države”, istakao je Lazić.

Priznanja Crvenog krsta na današnjoj skupštini dobilo je četrdesetak istaknutih pojedinaca i institucija iz našeg grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.